piatok 9. marca 2018

Zarábame príliš veľa. Kanadskí lekári protestujú proti zvyšovaniu platov, pretože by sa podľa nich dali peniaze investovať lepšie

V Kanade sa zrodila zaujímavá petícia, ktorú by si na Slovensku hľadal len veľmi ťažko.
V Kanade je občianska spoločnosť na veľmi vysokej úrovni a morálna zodpovednosť obyvateľov je veľmi dôležitá. Svedčia o tom aj najnovšie protesty z provincie Québec, kde momentálne lekári odmietajú zvyšovanie platov. Znie to síce nezvyčajne, ale už viac ako 700 lekárov či študentov medicíny podpísalo petíciu, podľa ktorej nechcú žiadne zvyšovanie svojich platov. Peniaze od vlády by radšej videli v rukách zdravotných sestier a pracovníkov nemocníc.

Vláda v Québecu vyčlenila na zvyšovanie platov lekárov viac ako 560 miliónov eur, ktoré by mohli poslúžiť aj inde, a tak narastá tlak na ich spravodlivé rozdeľovanie. Lekári argumentujú so slovami, že v minulosti vláda škrtala výdavky v celom sektore zdravotníctva, avšak platy doktorov zostávali na rovnakej úrovni, čo sa im nepozdáva.
TENTO ČLÁNOK ZAUJAL VEĽA ĽUDÍ
Príbehy bezdomovcov, z ktorých mrazí. Niektorí skončili na ulici len preto, že sa snažili chrániť blízkych

V spomínanej provincii dokonca už dnes lekári zarábajú o čosi viac ako priemernú mzdu v rámci celej krajiny. Zvyšovanie platov o 1,4 percenta bude pravdepodobne ešte behom na dlhú trať, pretože za jeho odmietnutím nestoja všetci lekári a najmä medzi nimi bude musieť vzniknúť konsenzus.




ZDROJ: teraz.sk TAGY: Kanadaplatylekari

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára